HTML

Cleveland

Clevelandbe költözünk. Nagy lépés ez nekünk, az élményeinket jegyezzük föl ide.

Címkék

Kaliforniáról

2011.01.26. 18:55 :: RENl

 Zsolt most dolgozni van, így gondoltam, hogy néhány képet teszek fel, amiket tegnap Newport Beach-be menet a kocsiból készítettem, illetve néhány különbséget leírok, ami itt más, mint Ohio-ban, és legfőképpen, mint otthon.

Nos egyrészt California államban az élelmiszereken is van adó, nem úgy, mint Ohio-ban. Nagyon meglepődtünk, mert nem gondoltuk, hogy van olyan állam, ahol az élelmiszerre is raknak adót. Egész pontosan ez úgy van, hogy ami ár a polcon van, arra a kasszánál még rászámolnak itt 8,75%-ot, Ohio-ban 7,85%, csak ugye Ohio-ban az élelmiszerre nem.

Aztán van itt egy nagyon érdekes dolog az autópályákon. Csak az érzékeltetés kedvéért, 6+1 sávos az autópálya, ingyen van, és minden sávban a felezővonal végig van rakva prizmákkal, hogy jobban lásd a sávokat. Azért 6+1 sávot írtam, mert az a +1 sáv, a legbelső, az a Carpools sáv, ami azt jelenti, ki is van írva a sáv melletti táblákra, hogy akkor használhatod, ha a kocsiban 2 vagy több ember ül. Így próbálják rávenni az embereket, hogy ne egyedül használják a kocsikat, hanem mondjuk a kollégáddal, ha megoldható, akkor egy kocsival menjetek dolgozni, vagy férj, feleség, ha teheti egy kocsival menjen, ne kettővel. Tegnap, ahogy mentünk, figyeltük a kocsikat, és valóban, a kocsik 95%-ban egy ember ült. Egészen hihetetlen volt.

Vacsorázni mentünk Newport Beach-be, valami tengeri kütyüt enni. Zsolt találta ezt az éttermet: http://crabcooker.com/. Nagyon hangulatos, olyan kocsma jellegűnek néz ki kivülről, belülről sem sokkal jobb, de ez csak a látszat. Remek hely! A plafonról lóg le egy cápa, a következő felirattal:"GREAT WHITE SHARK, 12 ft. long-1400 lb., caught feb. 10. 1960., 100 yards off our shore" Bekeretezett újságcikkek is vannak a falon, amelyek a nagy fogásról szólnak.  Megkérdeztük, hogy ez valóban az a cápa-e, a pincérnő határozottan állította, hogy igen. Olyan ez, mint nálunk a fácán a falon...

A kaja nagyon jó volt, a felszolgálás tipikus amerikai...papír tányér, eldobható evőeszköz... $15-ért hatalmas szelet, másfél tenyérnyi 2 cm vastag lazacot kaptam 2 féle körettel, Zsolt szintén ugyanennyiért evett garnélarákot, fésűkagylót és halat vegyesen.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kalifornia

A bejegyzés trackback címe:

https://cleveland.blog.hu/api/trackback/id/tr932616225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása