HTML

Cleveland

Clevelandbe költözünk. Nagy lépés ez nekünk, az élményeinket jegyezzük föl ide.

Címkék

Amit itt nem, vagy csak nagyon nehezen lehet beszerezni

2010.12.30. 05:24 :: RENl

 Olyan nehézségekbe ütköztem, amikre a kiköltözésünkor nem is gondoltam. Rengetegszer végiggondoltuk, hogy mi az amit feltétlenül hoznunk kell, mert itt biztosan gond lesz a megvásárlásuk. Csomó dolog eszünkbe is jutott, mint pl. jó minőségű házi őrölt paprika, házi pálinka, hoztuk a Zepterjeinket, Tuppereket...ruhát szinte alig... :) Aztán megérkeztünk, teltek múltak a napok, lassan kipihentük a repülőutat, megszoktuk az időeltolódást és kezdtek kiderülni, hogy mi az, ami kell a mindennapi főzéshez. Kiderült, hogy a nokedliszaggató otthon maradt a krumplinyomóval, kenyértartóval karöltve...gondoltam nem lehet probléma, Tupper itt is van, hát rendelek. Na igen, ha ez ilyen egyszerű lett volna. Itt ugye elképesztő mennyiségű készétel van. És ez vonatkozik a nokedlire is például. Hiába a Tupper, az Ebay, az Amazon.com, sehonnan sem tudtam szerezni nokedliszaggatót, semmilyet, se jót, se rosszat. Ugyanis a galuskát készen veszi az ember a boltban..., ha valaki netán nem tudná! :) És a Tupper ezeket a dolgokat itt nem forgalmazza, igazodva a helyi sajátosságokhoz. El sem akartam hinni, hogy itt van valami, amit egyszerűen nem lehet megvenni. Szóval ha valaki ide szándékozik költözni és szereti a galuskát, javaslom, hogy hozzon magával szaggatót, mert ha valamit, azt tuti nem vesz itt. Hasonló gond mutatkozott a nyújtófával is. Itt ugyanis nem divat az a hosszú seprűnyél típusú, mint otthon, de végül is egy rövidebb kiadást azért csak sikerült rendelni az Amazonról. Kenyértartóból sincs nagy választék, krumplinyomót azt azért lehet találni. Venni ezeket nem vettünk, mert Anya összeszedte amik így kiderültek és feladta postán. Igaz még 3 hét alatt nem sikerült ideérnie, de töretlenül hiszek benne, hogy csak a karácsonyi csomagdömping, a repterek időleges lezárása miatt nem érkezett még meg. Annyit tudunk, hogy Magyarországot elhagyta, az pedig már reményre ad okot, mert az USPS-nél nem szívódnak fel csak úgy a csomagok. Nem véletlenül nem szállít Magyarországra sok webshop, az ebayen is sok helyen ki van írva, hogy Mo-ra nem szállít....szóval várunk.

Gondot jelentett a vegeta beszerzése is eleinte, de végül van egy román bolt, ott lehet kapni (megjegyzem olcsóbban, mint otthon!), illetve találtam itt is igazán remek fűszert, ami olyan, mint a vegeta, csak nincs benne só. Igazából talán még jobb is, mint a Podravka vegeta. A következő élelmiszer, amit csak mostanra sikerült beszerezni, az a tarhonya. Nem is hittem volna erről sem, hogy gond lehet. Az áruházak nemzetközi részlegén a zsidó kajáknál lehet megtalálni...sose gondoltam volna....Nem túl olcsó, $3 körül van 45 dkg, de annak is nagyon örültünk, hogy egyáltalán kaptunk.

A húsokkal is van nehézség. Itt pulykát esznek pulykával. Meg persze csirkét, de egyéb szárnyast nem igen ismernek. Ezért aztán a kedvenc ételünk, a kacsa confit is veszélybe került. Kérdeztük az itteni magyarokat, hogy hol lehet venni kacsacombot, meg marha lábszárat. Az első válasz az volt, hogy boltban szinte lehetetlen, inkább piacon. Kimentünk hát a West Side Market-re. Egyetlen helyen árultak kacsacombot... Mikor kértünk 6 db-ot, a hentes elkezdett viccelődni velünk, hogy "csak hatot?!" (összesen 8 volt neki...), aztán mikor lemérte és kiderült, hogy mennyibe kerül, akkor is még rákérdezett, hogy biztosan akarjuk mindet?! Lábszár is csak egy helyen volt...persze szinte teljesen levágva róla az az inas, mócsingos rész. Itt rettegnek a zsírtól, minden zsírmentes, de legalábbis csökkentett zsírtartalmú. Vadászni kell a zsírosabb darálthúst, mert a boltban 5%, max 10%-os zsírtartalmút lehet kapni. Amikor megsütöm, rendesen hagymával meg minden, utána le kell darálni az aprítóval, mert egyszerűen nem esik szét a hús olyan kis inciri-pinciri gombócokra. Baromi vicces:) Vettünk sonkát rántottához, meg akármihez megsütni. Felkockáztam, hogy megsütöm...nem sül meg a saját zsírján, kellett olajat önteni hozzá. Rá volt írva, hogy zsírmentes, de hát nem hittem el, gondoltam, sonka, hogyan lenne már zsírmentes?! Jut eszembe, zsír, na az sincs itt! Beszéltünk a magyar hentessel, mondta hogy senki sem keresi, nem szokott lenni nála sem.

Sok utánajárással, keresgéléssel majdnem mindent meg lehet kapni itt, de azért korántsem  mindent. Úgyhogy ha valaki költözik, kérdezzen! :)

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://cleveland.blog.hu/api/trackback/id/tr952547440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása